Barva roku 2019, Living coral



Mořské korály, především ty červené se odedávna používaly ve šperkařství a nábytkářství, a právě jejich barva inspirovala volbu Pantone barvy roku 2019, sytě korálovou, přesněji Living Coral 16-1546.





Tvary a syté, veselé odstíny korálů podtrhují estetické trendy pro tento rok. Trochu retro, trochu hravé, letní a nadýchané, zahalené v jemném oparu ranních červánek. Přesný opak loňské tajemné a provokativní Ultra Violet.


Sytě korálová je hřejivá optimistická barva která oživí i ten nejtemnější kout a pokud se nám bude zdát příliš výrazná, můžeme sáhnout po více pastelových odstínech.





Jasný a přitom jemný odstín se ideálně kombinuje s vintage nábytkem a neutrálními barvami, se záplavou rostlin i ve strohém minimalistickém interiéru který rozsvítí bez toh aby byla křiklavá. Její použití je vskutku univerzální.





Ve volbě tohoto odstínu také rezonují aktuální témata čistoty ovzduší, ochrany přírody a udržitelného životního stylu, protože křehký ekosystém korálových útesů trpí a mizí vlivem činnosti člověka.





Inspiraci jak tuto křehkou krásu můžete zakomponovat do svého okolí, ať už v podobě nábytku, doplňků nebo akcentu výmalby stěn, najdete na našem Pinterestu.


Instagram

Výlety

Copyright © Prima Chvíle.