Linecké cukroví
Málokdo odolá lákadlům vánočního cukroví. Možná že nejen u nás už většina zmizela a to ještě není ani dvacátého.
Máme pro vás jednoduchý a rychlý recept na linecké, které je opravdu neodolatelné. Je dobré ho dělat až na poslední chvíli, aby vydrželo alespoň do Štědrého dne
Potřebujeme
420g hladké mouky
140g cukru
280g másla (změklé)
1 vanilkový cukr (nebo pravá vanilka)
nastrouhanou kůru z půlky citronu
½ kypřícího prášku
3 žloutky
Vše zpracujeme v těsto a necháme v lednici odpočinout (minimálně hodinu, ale klidně přes noc).
Vyválíme placku asi ¼ cm silnou a vykrajujeme pomocí vykrajovátek různé tvary. Pečeme v troubě na 180-200°C dokud těsto nevyběhne a nezrůžoví (cca 10min).
Studené slepíme marmeládou – ideálně rybízovou a pocukrujeme.
Prima chvíle při pečení přeje HAAS+SOHN Rukov