Můj Styl Můj HAAS I. – Na návštěvě v Turnově

peletová kamna HAAS+SOHN
Můj Styl Můj HAAS na návštěvě v Turnově

Vstupujeme do nenápadného rodinného domu na předměstí Turnova.

Letmý pohled napovídá, že je rekonstrukce v plném proudu. Hned ve dveřích nás vítá majitel, turnovský rodák, pan Ondřej. „Začalo to koupelnou, architekti i řemeslníci tenkrát odvedli skvělou práci, proto jsme jim zadali i zbytek domu,“ svěřuje se Ondřej se synkem v náručí. Když byl návrh nového domova na stole, začali se poohlížet po zdroji tepla.

peletová kamna HAAS+SOHN
Peletová kamna HSP 1.17

Hlavním kritériem byl komfort a nenáročná údržba, proto rodina rovnou sáhla po peletových kamnech.

Peletová kamna HAAS + SOHN nemají horkovzdušný ventilátor, díky tomu jsou až neuvěřitelně tichá. Navíc v místnosti nevíří prach, a to se v rodině s dvěma malými dětmi opravdu cení. „Vážně se vedle nich dá usnout,“ směje se Ondřej a ukazuje nám právě dokončený obývací pokoj.

Kladl se tu důraz na světlo a čisté linie. Majitelé proto hledali podobně čistý a minimalistický design kamen. Model HSP 1.17 definitivně vybrali až v obchodě. Rozhodlo velké sklo dvířek, díky kterému plamen působí dojmem, jakoby v ohništi skutečně hořela dřevěná polínka.

peletová kamna HAAS+SOHN
 Jako jedinný na trhu nabízí model HSP 1.17 velikost skla XXXXL 

První instalace peletových kamen není nikdy jednoduchá. Ondřej se obrátil přímo na servis HAAS + SOHN Rukov. S naším technikem Mojmírem Středou vyřešili vyvložkování komínu i optimální umístění teplotní sondy v místnosti. Výsledkem je dokonale pohodlné topení s atmosférou opravdového krbu.

peletová kamna HAAS+SOHN
Kamna výborně ladí s moderní stěrkou na zdech

Ondřej má rád moderní techniku a proto ocenil mobilní aplikaci HAAS+SOHN.

“Kamna sama vědí, jaké množství pelet použít k vytopení na zadanou teplotu, sama si dávkují ze zásobníku podle potřeby. Jednou za čas dosypu pelety, případně upravím teplotu a je to.”

peletová kamna HAAS+SOHN
Aplikaci použivá k nastavení na začátku topné sezóny, potom kamna spouští ovládacím panelem v horní části víka

Musíme mu dát za pravdu. Během focení se oheň postupně rozhořívá, dokonce je slyšet i pověstné praskání. Šedé lakování kamen skvěle doplňuje moderní interiér s dřevěnými parketami a designovým křeslem.

peletová kamna HAAS+SOHN
Prima chvíle na hraní


„Ano, peletová kamna jsou nadstandard. Počáteční investice je vyšší, než u klasických krbovek. Za své peníze si ale koupíte mnoho let bezstarostného topení. Nemusím štípat dříví, manželka si zase pochvaluje, že není potřeba tak často utírat prach. Užíváme si to,” dodává Ondřej a zvedá synka spolu s oblíbeným autíčkem z podlahy před krbem.”

Děkujeme panu Ondřejovi za pozvání a přejeme mnoho spokojených Prima chvílí.

Topíte i vy v kamnech HAAS+SOHN? Pozvěte nás k sobě domů a podělte se s námi o váš styl.

Instagram

Výlety

Copyright © Prima Chvíle.